Aanmeldingsformulier
kenningsmakingsgesprek

Logopedie

Logopediepraktijk Oldambt is een allround praktijk waar gediplomeerde en gedreven logopedisten werken. Ons team bestaat uit 7 logopedisten met ieder een eigen specialisatie. Onze praktijk en praktijklocaties zijn gevestigd in de gemeente Oldambt. Daarnaast zijn wij werkzaam binnen Zorgcentrum de Blanckenborg in Blijham.

 

Wat doet een logopedist?

Logopedisten onderzoeken en behandelen kinderen, volwassenen en ouderen met uiteenlopende problemen. De meeste mensen denken bij ‘logopedie’ aan problemen met het uitspreken van bepaalde klanken. Logopedie is echter meer dan dat. Wij zien namelijk ook kinderen met problemen in de taalontwikkeling, leesproblemen, mensen die stotteren, mensen met de ziekte van Parkinson, kinderen en volwassenen met ademhalings- en/of stemproblemen, problemen met eten en drinken of slikken. Meer informatie kunt u vinden op www.logopedieoldambt.nl

In onze praktijk staat samenwerking centraal. Door samen te kijken naar wat er aan de hand is en samen met ouders van een kind de behandeling op te pakken, worden doelen sneller behaald. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat ouders bij de behandeling betrokken zijn.

Met ingang van 2 oktober 2020 heeft Logopediepraktijk Oldambt ook zitting binnen KC De Uilenburcht. Lissy Sijp zal hier logopedische behandelingen bieden op vrijdagochtend tussen 08:00 en 12:00 uur. 

Aanmelden voor logopedie

Logopedie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en de praktijk heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. Als de behandeling plaatsvindt op de schoollocatie is een verwijzing door uw (huis)arts nodig. Daarnaast is het van belang dat u als ouder bij de behandeling van uw kind aanwezig bent. Als u uw kind wil aanmelden voor logopedie, kunt u contact opnemen met onze praktijk via 0597-432265. U kunt ook een e-mailbericht sturen naar https://www.logopedieoldambt.nl/.

KC de Uilenburcht

Directeur: Iris Kuiper

F.J.J Dreweslaan 1
9686 NG Beerta

0597 - 331 651
kcdeuilenburcht@sooog.nl