Terug naar Nieuws

KC De Uilenburcht gaat feestend de vakantie in!

Gepubliceerd op: , door: OBS De Uilenburcht
 KC De Uilenburcht gaat feestend de vakantie in!

Een bewogen schooljaar is het geweest. Covid gooide opnieuw roet in het eten. Leren thuis met je ouders en de juf online. Vele geplande activiteiten moesten worden geschrapt, van de schoolreizen tot aan de laatste schooldag, waarop traditiegetrouw groots het PUK festival (Podium-voor-UilenKunst, talentenshow) wordt gehouden. Voor de leerkrachten hét moment om het schooljaar toch spetterend af te sluiten. “De kinderen hebben het verdiend!”

De laatste vrijdag van het schooljaar, de kinderen komen vol verwachting naar school. Ze weten dat het een feestdag wordt, maar de invulling is een verrassing. Bij een aantal kinderen valt de mond open als ze eenmaal het schoolplein opkomen. Een enorme stormbaan trekt de aandacht en belooft veel pret. Na de opening waarin directeur Iris Kuiper als een ware kapitein de jeugd ontvangt, gaan de kinderen, nog steeds in hun eigen klassenbubbels, de dag starten. Het aanbod activiteiten is divers. Van Oud Hollandse spelletjes op het Hans Hateboer voetbalveld, verkleed en uitgedost op de foto gezet worden door een heuse fotograaf, een streetdance dans leren van echte dansers tot een muzikale theatervoorstelling ‘Coco kan het’, naar het gelijknamige prentenboek van Loes Riphagen. Spelers en makers van Stichting Pie en Raatje brengen jong en oud in vervoering door het verhaal van Coco, in een prachtig decor opgeluisterd door klanken van dwarsfluit en contrabas.

Ook de peuters zijn van de partij. Dit schooljaar is obs De Uilenburcht een heus kindcentrum geworden, nu KC De Uilenburcht. Een school waarin je als peuter naar binnen gaat en tot groep 8 kunt blijven. Ook voor logopedie en bewegingstherapie kun je binnen de deuren van De Uilenburcht terecht. En voor ouders is er wekelijks een vraagbaak vanuit de Gemeente Oldambt. Zo’n verandering is natuurlijk ook een feestje waard.

De leerkrachten zien de kinderen genieten deze laatste schooldag en genieten zelf evenhard mee. Tussen de activiteiten door zien de kinderen ineens een ijscoman met schepijs en de dag wordt gezamenlijk afgesloten met een BBQ, nog steeds in kleine bubbels, op het Meester Dekker plein. Dan wordt het toch echt tijd om afscheid van elkaar te nemen. De juffen worden nog even flink verwend en al zwaaiend lopen de kinderen de deur uit, de vakantie tegemoet.

dag van de leraar

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
5 oktober was het de dag van de leraar, maar omdat we het toen al zo druk hadden met het kinderboekenweek-kiva feest hebben we de dag van de leraar naar deze week verschoven....
 

Nieuwsbrief 3

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
Het laatste nieuws van de school met uw speciale aandacht voor het stukje over de inloopouderavond, de lampionnenshow en de fruitdagen.We wensen u veel leesplezier
 

KC de Uilenburcht

Directeur: Iris Kuiper

F.J.J Dreweslaan 1
9686 NG Beerta

0597 - 331 651
obsuilenburcht@sooog.nl