Dag 1 schoolreis groep 7/8

In de vroege uurtjes van 15 mei 2019 was het dan eindelijk zo ver, schoolreisje!!! Met onze buschauffeur Bob begon onze tocht met enkele verkeersomleidingen richting Batavialand. Nog geen minuut onderweg en de eerste zak snoep was al geopend. In de bus was luid gezang (sinterklaas-, sint-maarten- en kerstliedjes) te horen en had iedereen een goed humeur. Eenmaal aangekomen bij de werf hebben we een korte film gezien over de geschiedenis van het schip en hoe hij gebouwd werd. Vervolgens splitsten we in twee groepen en kregen beide groepen een rondleiding van fanatieke vertellers die alle ins and outs aan ons konden vertellen. Zo kregen wij bijvoorbeeld te horen dat de touwen van het schip samen 20 km lang zijn, het anker van het schip 1500 kilo weegt, hoe de poepert met touw werd afgeveegd op de wc's en hoe men destijds navigeerde op zee. Erg leerzaam allemaal!! Eenmaal terug in de bus hebben we stevig geluncht met brood, snoep en chipies en gingen we richting het Muiderslot. Waar de tocht begon met het sneuvelen van de laars van Lisan. Vervolgens hebben we een hele vette valkeniersshow gezien met daarin een oehoe, uil, havik en een valk die hun vliegkunsten lieten zien. Juf Iris heeft de vliegkunsten van de valk van dichtbij mogen aanschouwen toen zij als slachtoffer werd uitgekozen voor een demonstratie. Na deze spannende en leerzame show gingen wij naar het kasteel zelf. Daar gingen wij in groepen het kasteel ontdekken en bijbehorende opdrachten uitvoeren, zoals ‘teken de verdediging van het kasteel, wat is jouw wens en welke dingen in de keuken herken je van thuis? Na afloop kregen de kinderen een medaille ter herinnering aan het avontuur. Gezien het prachtige weer zette wij onze reis voort naar Wijk aan zee om even uit te waaien en pootje te baden. Toen onze voeten het zand aanraakte, rende de eerste kinderen richting het water, gooide Dyon zijn prachtige drakenvlieger de lucht in en gingen de jongens een fanatiek potje voetballen. Nadat alle schelpen, scheermesjes en kwallen brut uit de zee werden gevist en bewonderd, was het tijd om richting onze slaapplek te gaan. Vol enthousiasme rende de kinderen het Stayokay slot Assumburg in om de kamers in te delen en een lekker bord warme eten te nuttigen, zonder groentes natuurlijk. De patat en de hamburgers waren heerlijk. Nadat we even hebben uitgebuikt, hebben we de calorieën weer verbrand met een spel levend Stratego. En zo ging iedereen voldaan en uitgeput op bed. Morgen weer een nieuwe dag vol avonturen.

De foto's zijn alleen zichtbaar voor de ouders van groep 7/8 in de daarvoor bestemde albums.