Terug naar Nieuws

dag van de leraar

Gepubliceerd op: , door: OBS De Uilenburcht

5 oktober was het de dag van de leraar, maar omdat we het toen al zo druk hadden met het kinderboekenweek-kiva feest hebben we de dag van de leraar naar deze week verschoven....

Het is traditie op De Uilenburcht dat op de dag van de leraar groep 8 namens alle kinderen alle leerkrachten in het zonnetje zet. 
Dit jaar is er voor gekozen om een lunch voor te bereiden. 

Eerst is er op maandag bedacht welke ingredienten er nodig waren voor het maken van twee flinke pannen snert. Dyon wist én het recept én zelfs de bereiding uit zijn hoofd. Knap werk!

Dinsdag zijn Esmay en Lindsey met chef-kok Jan en een boodschappenbriefje naar de COOP geweest. Een goed gevulde portemonnee mee. 

Woensdag had iedereen een taak. Van het snijden van groente, vouwen van servetten, ontwerpen van placemats tot het sturen van een uitnodiging naar de genodigden. 

Het vlees en de erwten gingen in de pan en het koken kon beginnen. 
 

Op donderdag werd de soep verder afgemaakt. Als u op tijd licht zag branden in de school dan was dat chef-kok Jan. Hij deed om 7 uur vanmorgen het vuur weer onder de pannen. 

Leerlingen gingen verder met snijden, roeren, vlees snijden, op smaak brengen, tafels feestelijk dekken enzovoort. 

Om kwart voor 12 werden de juffen en de schilders (de school wordt op dit moment weer prachtig in de verf gezet) opgehaald en naar hun tafel gebracht. 
Tijdens de speech van Thirza, kwamen alle kinderen van groep 8 een voor een binnen met een spreuk over leraren op hun schort. Daar waar de rij spreuken begon met `In het woord leraar zit niet voor niets het woord raar` eindigde de rij met Bastian die de spreuk `Van gelukkige leraren leer je het meest` op zijn schort droeg.  
Na de speech werd de snert opgediend. Zelfs aan roggebrood met spek was gedacht. 

Er is heerlijk gegeten en gezellig gekletst. 
Zelfs kinderen die nog nooit snert hadden gegeten thuis, proefden het en vonden het lekker!

Na het eten heeft Dyon namens groep 8 Jan bedankt voor zijn inzet en hulp. 
Wat toch fijn dat dit allemaal kan op onze school.  Groep 8 superbedankt dat jullie ons zo in het zonnetje hebben gezet!!!

Tja en toen was het feestmaal voorbij en....... moest er afgewassen worden ;)
 

Nieuwsbrief 3

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
Het laatste nieuws van de school met uw speciale aandacht voor het stukje over de inloopouderavond, de lampionnenshow en de fruitdagen.We wensen u veel leesplezier
 

Jeugdfonds Sport & Cultuur!

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
Uw dochter wil op judo, uw zoon wil gitaarles.  Maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen? Misschien kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen! Zij betalen de contributie/lesg…
 

KC de Uilenburcht

Directeur: Iris Kuiper

F.J.J Dreweslaan 1
9686 NG Beerta

0597 - 331 651
kcdeuilenburcht@sooog.nl