Terug naar Nieuws

Healthy Ageing Tour op de OBS de Uilenburcht in Beerta

Gepubliceerd op: , door: OBS De Uilenburcht
Healthy Ageing Tour op de OBS de Uilenburcht in Beerta

 De Uilenburcht in het nieuws.

 

Beerta – De Healthy Ageing Tour is een internationale wielerwedstrijd voor vrouwen. Elk jaar staat de wereldtop van de vrouwelijke wielersport aan de start in deze vijfdaagse wedstrijd door Groningen. De Healthy Ageing Tour is een evenement op Olympisch niveau. Van het deelnemersveld in 2017 hebben ca. 30-40 rensters deelgenomen aan de Olympische spelen in Rio di Janeiro. Dit jaar wordt de Healthy Ageing Tour verreden van 5 t/m 9 april.

Maar de Healthy Ageing Tour is meer dan alleen een etappewedstrijd. De gedachte achter de Healthy Ageing Tour is een platvorm te zijn voor het bevorderen van de gezondheid in de provincie Groningen. Samen met verschillende partijen en organisaties worden er rondom het evenement activiteiten georganiseerd. Het evenement Healthy Ageing Tour fungeert als kapstok voor activiteiten door allerlei organisaties die de gezondheid bevorderen. De teller staat inmiddels op 27 activiteiten. Eén van die activiteiten is het scholenproject ‘Van Bidon tot Broodtrommel’

OBS de Uilenburcht Beerta
Een team van het Healthy Ageing Tour waren afgelopen dinsdagmiddag aanwezig op de OBS de Uilenburcht in Beerta. De leerlingen konden de onderstaande onderdelen afleggen.

Het scholenproject bestaat uit twee onderdelen:

De Gezonde Broodtrommel:
Hiermee worden alle kinderen van de school op een speelse manier het nut van gezonde voeding bijgebracht. Dit wordt gedaan door Eyelien Bekkering – De Ruiter, afgestudeerd diëtiste. Zij geeft een aansprekende presentatie over gezonde voeding. Eyelien heeft zelf professioneel gewielrend. Zo heeft ze onder andere twee jaar bij Marianne Vos in de ploeg gereden.

Alle kinderen krijgen een gevulde broodtrommel met een gezonde lunch. Zo wordt een leuke koppeling gemaakt naar wat een goede wielrenster allemaal nodig heeft om te kunnen fietsen. Alles met het oog op het belang van gezonde voeding.

Go Biking:
Het tweede onderdeel van dit project is dat kinderen zelf actief op de fiets komen. Op het schoolplein wordt een parcours uitgezet, waarop de kinderen hun eigen ‘biking skills’ mogen tonen. Dit alles is onder begeleiding. Ook in fietsen en helmen wordt voorzien. Voor de allerkleinsten is er een speciaal parcours met loopfietsjes.

Foto’s Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

Bekijk ook

Vakantieoverzicht 2022-2023

Gepubliceerd door: SOOOG
De vakanties van schooljaar 2022-2023 zijn bekend.
 

dag van de leraar

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
5 oktober was het de dag van de leraar, maar omdat we het toen al zo druk hadden met het kinderboekenweek-kiva feest hebben we de dag van de leraar naar deze week verschoven....
 

Nieuwsbrief 3

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
Het laatste nieuws van de school met uw speciale aandacht voor het stukje over de inloopouderavond, de lampionnenshow en de fruitdagen.We wensen u veel leesplezier
 

KC de Uilenburcht

Directeur: Iris Kuiper

F.J.J Dreweslaan 1
9686 NG Beerta

0597 - 331 651
kcdeuilenburcht@sooog.nl