Inentingen voor 9-jarigen dit jaar anders georganiseerd

Inentingen voor 9-jarigen dit jaar anders georganiseerd

Alle kinderen van 9 jaar krijgen een uitnodiging per post van GGD Groningen. Zij verzorgen de inentingen voor alle 9-jarigen.
In voorgaande jaren werden de 9-jarigen allen tegelijk in sporthallen ontvangen maar dit jaar is besloten om de vaccinaties plaats te laten vinden op de lokale consultatiebureaus.

BMR/DTP-vaccinaties

Als een kind 9 jaar is wordt het met de BMR/DTP-vaccinaties beschermd tegen bof, mazelen, rodehond, difterie, tetanus en polio. Wellicht staan deze prikken bij u ook wel bekend als de ‘cola’ en ‘sinas’ prik.
De BMR/DTP-vaccinaties worden met ingang van maart 2018 gegeven op 35 lokale consultatiebureaus. De vaccinaties vinden plaats in:
maart (voor kinderen die in januari of februari 2018 negen jaar zijn geworden),
mei (voor kinderen die in maart of april 2018 negen jaar zijn geworden),
juni (voor kinderen die in mei of juni 2018 negen jaar zijn geworden),
september (voor kinderen die in juli of augustus 2018 negen jaar zijn geworden),
november (voor kinderen die in september of oktober 2018 negen jaar zijn geworden) en
december (voor kinderen die in november of december 2018 negen jaar zijn geworden).

GGD Groningen hoopt hiermee tegemoet te komen aan de wensen van ouders en de mogelijke stress bij de kinderen te verlagen. Voor meer informatie over de inentingen van het Rijksvaccinatieprogramma kunnen ouders kijken op www.rijksvaccinatieprogramma.nl.