Nijntje in ‘t Grunnegs bie OBS De Uilenburcht in Beerta

Nijntje in ‘t Grunnegs bie OBS De Uilenburcht in Beerta

Peuters en kleuters van OBS De Uilenburcht in Beerta hebben afgelopen week genoten van de boekpresentatie van ‘Nijntje op fiets’.

Dit is het derde boekje van Nijntje dat vertaald is in het Gronings. De kinderen hebben het evenement geopend met een lied, een dansje en een toneelstukje over Dick Bruna en zijn Nijntje. Daarna heeft Olav Vos, de vertaler, het verhaal voorgelezen. In een versierde school is het feest afgesloten met het zingen van Groninger kinderliedjes. Nijntje in ’t Grunnegs is een groot succes. De leerlingen in Beerta vinden het verhaal in het Gronings nog mooier dan de Nederlandse versie ‘Nijntje op de fiets’.

Op zoek naar een uitdagende baan of stage? Laat het ons weten!

Afgestudeerd of op zoek naar een uitdagende stage? Wees welkom bij Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG). Onze scholen zijn voor iedereen.

Dodenherdenking

Ook in Nieuw Beerta vond de dodenherdenking plaats ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Schoolreis groep 1/2

Dinsdag 7 mei zijn de groepen 1 en 2 op schoolreis geweest naar Ballorig in Groningen.