Terug naar Nieuws

Optreden Reiderwolde

Gepubliceerd op: , door: OBS De Uilenburcht
Optreden Reiderwolde

 

Natuurgebied Reiderwolde bij Blauwestad ontstond tien jaar geleden. Op de bijna langste zomerdag van het jaar werden inwoners van omliggende dorpen en wijken zaterdag onthaald op een feestje. Met een boerenkar werden de bezoekers van het parkeerterrein naar het amfitheater gebracht.

 

Om dit feestje nog leuker te maken waren naast kindercircus Santelli, Anton de Clown, Hans van Lier, Lou Leeuw, Herman Sandman, Bert Haddes, de band Toosst, ook de kinderen van de Uilenburcht om een optreden te verzorgen.

De kinderen vertelden d.m.v. liedjes en toneel het verhaal van het natuurgebied toen het nog boerenland was. Er werden liedjes in het Gronings en Nederlands gezongen en het verhaal van Sikko het geitje werd in het Gronings (door Sven,) verteld en nagespeeld door de leerlingen van de school . De voorstelling van de school werd afgesloten door samen met de bezoekers het Grunnens Laid te zingen. Dat was een echt kippenvelmoment.

 

Bekijk ook

Vakantieoverzicht 2024-2025

Gepubliceerd door: SOOOG
De vakantieplanning voor schooljaar 2024-2025 is bekend.
 

SOOOG Magazine oktober 2023

Gepubliceerd door: SOOOG
Lees in het allernieuwste SOOOG Magazine, De Kindertalentenfluisteraar, Lessen van het speciaal basisonderwijs, ‘Andere ouders doen ook maar wat' en nog veel meer interessante art…
 

Ouderfolder - Strategisch Beleid 2023-2027

Gepubliceerd door: SOOOG
In deze folder vertellen we kort over ons nieuwe strategische beleidsplan 'Verbinden, verbeelden en verwonderen'. Die titel zegt alles: we bieden onderwijs dat de nieuwsgierigheid van kinderen pr…
 

KC de Uilenburcht

Directeur: Iris Kuiper

F.J.J Dreweslaan 1
9686 NG Beerta

0597 - 331 651
kcdeuilenburcht@sooog.nl