Terug naar Nieuws

PUK Festival

Gepubliceerd op: , door: OBS De Uilenburcht
PUK Festival

 

obs De Uilenburcht heeft het schooljaar traditiegetrouw afgesloten met het PUK(Podium Uilen Kunsten)- festival. Dit jaar werd het festival alweer voor de 15de keer georganiseerd. Drijvende kracht Jenny van Bolhuis maakt er ieder jaar weer een feest van. Hoewel er dit jaar niet echt een reden voor een feestje was met het afscheid van Clusterdirecteur Sjoerd Huinink. Koning Sjoerd, in 2013 gekroond als Koning van de Uilenburcht, werd onttroond. Ondanks dat wist van Bolhuis er weer  iets leuks van te maken.

Het Puk werd dit jaar gepresenteerd door Kwebbel, ze kwam solliciteren op de vacature van overblijfkracht. Tijdens het PUK liet ze zien over welke  kwaliteiten van een overblijfjuf  ze beschikte. Tijdens het sollicitatiegesprek met Sjoerd1( Selwyn) clustergeneraal van KIVA, Sjoerd 2 (Carin) privé chauffeur en Sjoerd 3 (Jouke) danser van het Regionaal Ballet,  ging ineens de deurbel.

Wie was daar??????  We kregen hoog bezoek van Koning Sjoerd. Hij werd verwelkomd met het Grunningslied gezongen door alle kinderen.

Na een heerlijk ontbijt op het plein, waar de Swedish Chef ons leerde pindakaas te maken en Koning Sjoerd de broodjes pindakaas mocht smeren (hij is daar namelijk dol op). Konden de optredens beginnen.

 

Groep 8 beet het spits af en deed met de hele klas een synchroomzwem  act in bikini en in zwembroek betraden ze het podium.

Net als vorig jaar was er ook dit jaar weer een Ciske de Rat act. Deze keer zong Demian uit groep 3, Krijg toch allemaal de klere.

Lisan en Janita uit groep 6 deden zeer ingewikkelde en gevaarlijke turnkunsten.

Mart uit groep 1 zong Oerend Hard. Gekleed in een echt motorcrosspak maakt hij helemaal de blits.

Dyon (winnar van vorig jaar) deed dit jaar Dorus met twee motten, hij leek als twee druppels water op de echte Dorus.

De kinderen en juffen van de peuterspeelzaal traden op met Hokey Pokey van juf Roos. Wat een talent zit er bij de peuters.

De juffen zongen nog een lied voor Koning Sjoerd en de OR deed een prachtig optreden van Sisteract met het lied I will follow him.

Na dit lied werd Koning Sjoerd onttroond door juf Iris en werd het weer meester Sjoerd.

Loes uit groep 4 zong in een prachtige glitterjurk een nummer van Eefje (Voice Kids) genaamd Hou van jezelf.

Owen uit groep 2 zong een heel moeilijk Spaans nummer van  Ozuna.

Ilse en Charissa uit groep 5 waren de laatste deelnemers. Zij zongen en dansten op Fit la la van Kinderen voor kinderen.

 

Tijdens het juryberaad werd Meester Sjoerd eerst toegezongen door de hele school en verwend met prachtige cadeaus van de kinderen. Het Uilenburcht  hardloopshirt werd gelijk goed gebruikt. Meester Sjoerd gaf een hardloopclinic. Na het rennen was het tijd voor een ijsje.

 

Alle deelnemers werden uitgenodigd op het podium en kregen een vaantje. Daarna werd het  echt heel spannend……De prijsuitreiking. Damian eindigde op de mooie derde plek, Dyon werd dit jaar tweede en Anouk en Charissa gingen er met de hoofdprijs vandoor.

Na het afsluitende optreden van Anouk en Charissa zat het PUK festival er alweer op.

We verheugen ons nu al op volgend jaar.

Op onze besloten FB groep zijn alle foto's te bewonderen.

Bekijk ook

dag van de leraar

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
5 oktober was het de dag van de leraar, maar omdat we het toen al zo druk hadden met het kinderboekenweek-kiva feest hebben we de dag van de leraar naar deze week verschoven....
 

Nieuwsbrief 3

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
Het laatste nieuws van de school met uw speciale aandacht voor het stukje over de inloopouderavond, de lampionnenshow en de fruitdagen.We wensen u veel leesplezier
 

Jeugdfonds Sport & Cultuur!

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
Uw dochter wil op judo, uw zoon wil gitaarles.  Maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen? Misschien kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen! Zij betalen de contributie/lesg…
 

KC de Uilenburcht

Directeur: Iris Kuiper

F.J.J Dreweslaan 1
9686 NG Beerta

0597 - 331 651
kcdeuilenburcht@sooog.nl