Terug naar Nieuws

Vredesonderwijs Scholen Oldambt van start

Gepubliceerd op: , door: OBS De Uilenburcht
Vredesonderwijs Scholen Oldambt van start

De Uilenburcht in het nieuws.

 

Oldambt – Met ingang van woensdag 14 december a.s. start St. Vredesonderwijs Nederland weer met het verzorgen van gastlessen voor het basisonderwijs. Bert van Vondel, gastdocent uit Scheemda, heeft in de voorafgaande 10 jaar ca 500 gastlezingen Vredesonderwijs verzorgd op scholen binnen het Oldambt, de provincie Groningen en verspreidt in heel Nederland. De gemeente Oldambt heeft in de persoon van wethouder B. Boon en in overleg met de overkoepelende directies van het SOOOG, VCO en PRIMENIUS het Vredesonderwijs een financiële ondersteuning toegekend. Alle Oldambtster scholen zijn hierdoor dit schooljaar in de gelegenheid gesteld zonder eigen bijdrage gebruik te maken van deze Vredeslessen.

”Vredesonderwijs is meer dan het jaarlijks in herinnering brengen van een periode die bekend staat als de Tweede Wereldoorlog en deze laten herleven” aldus Van Vondel.

De serie gastlessen wordt woensdag de 14e december a.s. gestart op de Beukenlaanschool in Winschoten en heeft de Hongerwinter als thema. Achtereenvolgens worden op OBS de Waterlelie in Winschoten en OBS de Uilenburcht in Beerta o.a. samen met de leerlingen een hongerwintermenu bereid. Ingrediënten als suikerbieten en bloembollen zullen deel uit maken van het menu. Bij de bereiding wordt gebruik gemaakt van authentiek kookgerei uit WOII, beschikbaar gesteld door de Quarter Master Store uit Oude Pekela.

Bekijk ook

Vakantieoverzicht 2022-2023

Gepubliceerd door: SOOOG
De vakanties van schooljaar 2022-2023 zijn bekend.
 

dag van de leraar

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
5 oktober was het de dag van de leraar, maar omdat we het toen al zo druk hadden met het kinderboekenweek-kiva feest hebben we de dag van de leraar naar deze week verschoven....
 

Nieuwsbrief 3

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
Het laatste nieuws van de school met uw speciale aandacht voor het stukje over de inloopouderavond, de lampionnenshow en de fruitdagen.We wensen u veel leesplezier
 

KC de Uilenburcht

Directeur: Iris Kuiper

F.J.J Dreweslaan 1
9686 NG Beerta

0597 - 331 651
kcdeuilenburcht@sooog.nl