Weerbaar naar de Brugklas

Weerbaar naar de Brugklas

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is vaak een spannende stap voor kinderen. Sommige kinderen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken, zodat ze bijvoorbeeld gemakkelijker contact leren legen met leeftijdsgenoten, zich zelfverzekerder gaan voelen of beter voor zichzelf opkomen.
Voor deze groep bijna-brugklassers wordt in Groningen de twee-daagse zomercursus 'Plezier op School' aangeboden. Deze cursus blijkt bij die overgang heel zinvol en ondersteunend te zijn, zodat kinderen ook echt een positieve start kunnen maken op de nieuwe school.
Op een actieve en speelse manier worden er tijdens deze cursus technieken en oefeningen aangereikt om nieuwe contacten aan te gaan, steviger in de schoenen te staan en weerbaar te reageren in moeilijke situaties.
De cursus vindt plaats op 29 en 30 augustus van 9.00 - 16.00 uur. Maandag 27 augustus is er een informatieavond voor ouders.
Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 1 juli 2018. Daarna volgt een intakegesprek met het kind en een ouder.
Meer informatie bij Lydia Brookman

Vanaf eind maart kunt u kinderen aanmelden via: www.plezieropschoolgroningen.nl/aanmelden