Aanmeldingsformulier
kenningsmakingsgesprek

Welkom op Kindcentrum de Uilenburcht


In het kindcentrum (KC) zijn een dorpsschool van ongeveer 130 leerlingen en een peuterspeelzaal van ongeveer 30 leerlingen gevestigd. Voor de buitenschoolse opvang is er een samenwerking met KiWi. Tevens zijn er op vaste dagen een logopedist, Beweegcentrum Winschoten en vraagbaak aanwezig op het kindcentrum.

We vinden het belangrijk de kinderen respectvol gedrag te leren. Het kindcentrum moet voor kinderen een veilige plek zijn. Daarom gebruiken we de KiVa werkwijze. Zo willen we kinderen bewust maken van hun eigen gedrag en handelen en de invloed daarvan op anderen.

Op KC de Uilenburcht willen we dat leren leuk is en daarom zijn we hard aan het werk om ons te ontwikkelen tot een groeischool. We willen niets liever dan werken met een klas waar leerlingen de tijd vergeten omdat ze zo lekker aan het leren zijn. We willen leren namelijk benaderen als een zoektocht, als een voortdurende ontdekkingstocht naar de volgende stap, als een groeiproces waar we allemaal onophoudelijk mee bezig zijn. Als het ons lukt om daar in ons denken en in ons gedrag op te focussen, dan zal dat een groot verschil maken.

Op KC de Uilenburcht hechten we waarde aan een goede relatie waarbij professionals en ouders zich samen verantwoordelijk voelen en bijdragen aan de ontwikkeling en het onderwijs van het kind.

 

Wat gaat er allemaal gebeuren ?

Er zijn op dit moment nog geen agendaitems toegevoegd.

Onze missie

Ieder kind is uniek en ontdekt samen met anderen de wereld met hoofd, hart en handen. 

 Mijn spelen en leren is van mij. 

 

Laatste nieuws

Vakantieoverzicht 2024-2025

Gepubliceerd door: SOOOG
De vakantieplanning voor schooljaar 2024-2025 is bekend.
 

SOOOG Magazine oktober 2023

Gepubliceerd door: SOOOG
Lees in het allernieuwste SOOOG Magazine, De Kindertalentenfluisteraar, Lessen van het speciaal basisonderwijs, ‘Andere ouders doen ook maar wat' en nog veel meer interessante art…
 

Ouderfolder - Strategisch Beleid 2023-2027

Gepubliceerd door: SOOOG
In deze folder vertellen we kort over ons nieuwe strategische beleidsplan 'Verbinden, verbeelden en verwonderen'. Die titel zegt alles: we bieden onderwijs dat de nieuwsgierigheid van kinderen pr…
 

KC de Uilenburcht

Directeur: Iris Kuiper

F.J.J Dreweslaan 1
9686 NG Beerta

0597 - 331 651
kcdeuilenburcht@sooog.nl