Aanmeldingsformulier
kenningsmakingsgesprek

Welkom op Kindcentrum de Uilenburcht


In het kindcentrum (KC) zijn een dorpsschool van ongeveer 130 leerlingen en een peuterspeelzaal van ongeveer 30 leerlingen gevestigd. Voor de buitenschoolse opvang is er een samenwerking met KiWi. Tevens zijn er op vaste dagen een logopedist, Beweegcentrum Winschoten en vraagbaak aanwezig op het kindcentrum.

We vinden het belangrijk de kinderen respectvol gedrag te leren. Het kindcentrum moet voor kinderen een veilige plek zijn. Daarom gebruiken we de KiVa werkwijze. Zo willen we kinderen bewust maken van hun eigen gedrag en handelen en de invloed daarvan op anderen.

Op KC de Uilenburcht willen we dat leren leuk is en daarom zijn we hard aan het werk om ons te ontwikkelen tot een groeischool. We willen niets liever dan werken met een klas waar leerlingen de tijd vergeten omdat ze zo lekker aan het leren zijn. We willen leren namelijk benaderen als een zoektocht, als een voortdurende ontdekkingstocht naar de volgende stap, als een groeiproces waar we allemaal onophoudelijk mee bezig zijn. Als het ons lukt om daar in ons denken en in ons gedrag op te focussen, dan zal dat een groot verschil maken.

Op KC de Uilenburcht hechten we waarde aan een goede relatie waarbij professionals en ouders zich samen verantwoordelijk voelen en bijdragen aan de ontwikkeling en het onderwijs van het kind.

 

Wat gaat er allemaal gebeuren ?

Er zijn op dit moment nog geen agendaitems toegevoegd.

Onze missie

Ieder kind is uniek en ontdekt samen met anderen de wereld met hoofd, hart en handen. 

 Mijn spelen en leren is van mij. 

 

Laatste nieuws

SOOOG Courant

Gepubliceerd door: SOOOG
Met trots delen wij de ‘SOOOG Courant 2022’, de publieksversie van het bestuursverslag. Met deze courant legt SOOOG verantwoording af over het gevoerde beleid in het afgelopen kalenderjaar…
 

Nieuwsbrief november 2022

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
 Hier kunt u de nieuwsbrief van november 2022 vinden.
 

Breinlessen

Gepubliceerd door: OBS De Uilenburcht
De afgelopen week is Kindercoach Henriët Zwarts bij ons op school geweest om aan alle groepen breinles te geven. Liedjes zingen over het brein, knutselen over het brein, filmpjes kijken over de w…
 

KC de Uilenburcht

Directeur: Iris Kuiper

F.J.J Dreweslaan 1
9686 NG Beerta

0597 - 331 651
kcdeuilenburcht@sooog.nl